باشگاه خبری فراساحل: دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی در دومین جلسه شورای ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی گفت: ما در عرصه صنایع فراساحل پیشرفتهای زیادی داشتهایم و نمونه بارز این ادعا رسیدن به خود کفایی در زمینه سازههای دریایی است. به گزارش باشگاه خبری فراساحل و به نقل از ماریننیوز، محمد سعید سیف در جلسهای که با حضور دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری برگزار شد گفت: هدف برگزاری سلسله نشستهای تخصصی که ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی برگزار میکند ایجاد فضایی دور از تبلیغات سازمانی است تا مشکلات هر حوزه خاص دریایی در آن مطرح و منجر به حل مشکلات مطرح شده شود. سیف با بیان این موضوع که تا کنون شش جلسه از این سلسله نشستها برگزار شده است، ادامه داد: امیدواریم در این نشستها مشکلات نقصانهای موجود در عرصههای مرتبط با دریا را شناسایی کرده و در نهایت برای رفع این مشکلات مزایا و پتانسیلهای مرتبط را هم معرفی کنیم.
جایگاه علوم و فناوریهای دریایی در کشور
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی با ارائه اطلاعاتی آماری به بررسی وضعیت موجود فناوریهایی دریایی پرداخت و گفت: زنجیره تامین میتواند اشتغال جدی و استفاده بهینه از توان صنعتی کشور را به دنبال داشته باشد. وی با تاکید بر نقش و حضور بخش خصوصی در صنعت اظهار کرد: توجه به زنجیره تولید مسبب توسعه بازار و فناوری در بخش خصوصی است. از این رو توجه به زنجیره تولید الزامی است و نقش و حضور بخش خصوصی در صنعت دریایی باید مورد توجه جدی قرار گیرد. سیف با اشاره به کمبودها و مشکلات موجود در حوزه دریا عنوان کرد: عدم وجود اهداف راهبردی کمی و مشخص برای توسعه صنایع دریایی و کلی گویی، عدم ارائه برنامههای اجرایی اعم از ملی و نیروی انسانی و همچنین توجه نکردن به زنجیره و بازارهای مرتبط از فقدانهای موجود در حوزه دریا است که باید به آن توجه کرد. وی در ادامه با اشاره به بخشی نگری و عدمجامعیت برنامهها در حوزه دریا گفت: استفاده نکردن از خبرگان و تشکلها در حوزه دریا از دیگر مشکلات اساسی است که باید به آن پرداخته شود تا بتوان مشکلات را در حوزه دریا شناسایی کرد و از پیش رو برداشت.
ارزیابی و حمایت طرحهای فناورانه دریایی
دبیر ستاد توسعه فناوری و صنایع دانش بنیان دریایی با اشاره به 44 طرح فناورانه دریایی گفت: تا کنون 44 طرح فناورانه دریایی به منظور ارزیابی و بررسی و حمایت به ستاد ارسال شده است که از میان طرحهای واصله 10 طرح مورد تایید، 25 طرح در حال بررسی و هشت طرح نیز رد شده است. از برخی طرحهای مورد تأیید و حمایت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری میتوان به تولید پیستون موتورهای فوجی دریایی، سامانه مدیریت جامع شناورها و طراحی و ساخت هاورکرافت و در نهایت ساخت و تولید جت اسکی 3 نفره اشاره کرد. سیف با تاکید بر حمایت از اخذ گواهینامههای دریایی برای تجهیزات ساخت داخل بیان کرد: در راستای توسعه تولید داخلی و حمایت از تولید کنندگان به منظور ورود به عرصه ساخت تجهیزات دریایی، ستاد طی تفاهم نامه ای با موسسه رده بندی ایرانیان، با تأمین بخشی از هزینه ارزیابی و صدور گواهینامههای دریایی از تولید کنندگان داخلی حمایت خواهد کرد. لازم به ذکر است ستاد در راستای حمایت از شرکت های دانش بنیان و توسعه فناوری های دریایی و رفع نیاز های صنایع، اقدام به برگزاری جلسات مشترک با شرکتهای بزرگ مانند شرکت خیبر (یکی از بزرگترین تأمین کننده های قطعات و ماشین آلات و ملزومات مصرفی کشتی های اقیانوس پیما و ساحلی در ایران)،شرکت ملی نفت کش و نیروی دریایی ارتش کرده است.
کد خبر : 1103
ارتباط با سردبیر : info@opc.ir